ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΗΜΙΚΑ & ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ - Προτάσεις για τα Φάρμακα!




  • Φάρμακο θεωρείται το σκεύασμα που παράγεται σε χημικές βιομηχανίες και σκοπό έχει να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις που ταλαιπωρούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Χάρις τα φάρμακα που αντιμετώπισαν κατά καιρούς μεγάλες πανδημίες π.χ. ελονοσία, χολέρα, τύφος κλπ. έχει σημαντικά αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής. Πολλές φορές όμως οι άνθρωποι αποκτούν εξάρτηση από τα  φάρμακα ή πιστεύουν υπερβολικά στη θεραπευτική τους ιδιότητα και κάνουν κατάχρηση.
  • Είμαστε η χώρα που χρησιμοποιεί τα περισσότερα φάρμακα στην Ευρώπη, καθώς και η χώρα που ο ασθενής αποκτά αντιβίωση από το φαρμακείο του χωρίς την συνταγή γιατρού. Αυτό όμως έχει επιπτώσεις σε όλους μας, διότι με την ευρεία χρήση αντιβιοτικών τα μικρόβια γίνονται πιο ανθεκτικά και μεταλλάσσονται σε στελέχη που δεν καταστέλλονται από τα υπάρχοντα αντιβιοτικά.
  • Πολλές φορές ένα φάρμακο μπορεί να μας προσφέρει θεραπεία σε έναν τομέα υγείας μας και παράλληλα να καταστρέφει άλλους τομείς υγείας π.χ. συκώτι, στομάχι, έντερο, νεφρά κλπ..,  με τις παρενέργειες που έχει, οι οποίες αποδεικνύονται κάποιες φορές χειρότερες από την ίδια την αρρώστια.
  • Επειδή δραστηριοποιούμαι πάνω από 12 χρόνια στον χώρο της υγείας, γνωρίζω ότι υπάρχουν για κάποιες περιπτώσεις ασθενειών πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας πέρα από τις συμβατικές με τα χημικά φάρμακα. Πάντα με την συμβουλή του γιατρού μπορείτε να ενημερωθείτε για εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, καθώς όλο και περισσότεροι γιατροί τείνουν να τοις προτείνουν όπως επίσης και εξειδικευμένοι, καλά ενημερωμένοι σύμβουλοι υγείας π.χ. ομοιοπαθητικοί ιατροί, φυσιοθεραπευτές, βελονιστές, ρεφλεξολόγοι κλπ.
  • Αναζητήστε με την δέουσα προσοχή τα φυσικά σκευάσματα που αντικαθιστούν χημικά φάρμακα με εξαιρετικά πολλές φορές αποτελέσματα. Όλα τα φαρμακεία είναι πλέον ενημερωμένα, παντού θα βρείτε τις σωστές πληροφορίες αν τις αναζητήσετε.
  • Για παράδειγμα, στην χώρα μας χορηγούνται κάθε χρόνο 1,4 εκατομμύρια κουτιά αγχολυτικά φάρμακα με κίνδυνο μέρος αυτών να προκαλούν εθισμό. Κάποια από αυτά που αφορούν ελαφρές περιπτώσεις θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από φυσικά συμπληρώματα με πολύ καλά αποτελέσματα και κάποιες εναλλακτικές θεραπείες, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα χωρίς τη εξάρτηση.
  • Πολλοί γιατροί και επιστημονικοί ερευνητές πρεσβεύουν σήμερα ότι τα βότανα, οι βιταμίνες και άλλα φυσικά σκευάσματα, φέρνουν αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις εφάμιλλα των χημικών φαρμάκων.
  • Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κατατάσσει ως 4η αιτία θανάτου στον κόσμο τα φάρμακα. Αρκεί να ενημερώσουμε ότι στις Η.Π.Α χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους 106.000 άνθρωποι εκ των οποίων οι 40.000 από τα αντιφλεγμονώδη που προκαλούν γαστρορραγίες.
  • Άρα στο χέρι μας είναι να κάνουμε μια πιο προσεκτική επιλογή πριν καταλήξουμε στο χημικό σκεύασμα, όπου και αν φυσικά αυτό είναι εφικτό.

Το συγκεκριμένο κείμενο είναι ένα απόσπασμα από ένα έργο-project, το οποίο ανήκει στην κα Σελιανίτη Καλλιόπη, Χημικό - Τεχνολόγο Τροφίμων,με εθελοντικό χαρακτήρα που σκοπό έχει την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, για την ύπαρξη υπερβολικών χημικών συστατικών στην καθημερινότητα μας, στο νερό, στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στα καλλυντικά και στα απορρυπαντικά αντίστοιχα, καθώς και οι πιθανές επιπτώσεις αυτών των συστατικών στην υγεία μας.
Ευχαριστώ την κα Σελιανίτη για την παραχώρηση του κειμένου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.