7+1 ΦΡΟΥΤΑ - "ΦΑΡΜΑΚΑ"




1.Μήλα
Περιέχουν υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες τέτοιας ποιότητας που βοηθούν στην μείωση καρδιαγγειακών παθήσεων (ελαττώνεται ο κίνδυνος να φράξουν οι αρτηρίες) και είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή , όταν καταναλώνονται, τα άτομα έχουν 20% λιγότερο κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων.


2.Μπανάνες
Είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και κάλιο, βοηθούν στην αποφυγή εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς μειώνουν την υψηλή πίεση του αίματος σε ποσοστό 35 %. Επίσης είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 και βοηθούν στην σωματική ευεξία και ενέργεια.


3.Ακτινίδια
Πραγματικό οπλοστάσιο κατά του καρκίνου. Πλούσια σε βιταμίνη C, φολικό ή φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Έχει λίγες θερμίδες. Περιέχει βιταμίνη Ε και συνδέεται με προβλήματα μνήμης στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και στην καλή διατήρηση της επιδερμίδας και τις όρασης.


4.Δαμάσκηνα
Εξαίσια πηγή υδατοδιαλυτών ινών, σιδήρου, νιασίνης και καλίου. Περιέχει ριβοφλαβίνη ή αλλιώς βιταμίνη Β2 και βιταμίνη Β6. Το σπουδαιότερο είναι ότι περιέχουν σαλικυλικά οξέα -που είναι και το ενεργό συστατικό της ασπιρίνης- καθώς έχει ανακοινωθεί πως συνιστάται για την πρόληψη καρδιακών επεισοδίων και του καρκίνου του εντέρου.


5. Πορτοκάλια
Περιέχουν κάλιο και βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη σε όλους και ιδιαίτερα στους καπνιστές. Έχουν αξιόλογη περιεκτικότητα σε φολικό οξύ και βιταμίνη Ε.


6.Φράουλες
Περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη C και είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που βοηθούν στην μνήμη και καθυστερούν την πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου.


7+1.Μανταρίνια + Νεκταρίνια
Καλή πηγή αντικαρκινικών ινών, πλούσια σε Β-καροτίνη, κάλιο και νιασίνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.