Συμβουλές Για Όμορφα Φρύδια!


Τα φρύδια είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που  παρατηρεί κάποιος πάνω μας αφού βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα μάτια μας.
Το λάθος σχήμα των φρυδιών, δίνει πολλές φορές λάθος έκφραση στο πρόσωπό
μας.
Το ιδανικό είναι να μην ξεφεύγουμε κατά πολύ από το φυσικό μας σχήμα.

Αν τα φρύδια σας δεν είναι από την φύση τους πολύ λεπτά τότε αποφύγετε να τα λεπτύνετε πολύ, αφού κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να "αδειάσει" το βλέμμα σας.

Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες βλέπουμε κάτι σε κάποια άλλη γυναίκα ή συνήθως σε κάποια celebrity και επειδή μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, θέλουμε να το αντιγράψουμε. Όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Σωσίες μπορεί να υπάρχουν πολλοί, σαν το πρωτότυπο όμως κανείς!
Γι' αυτό επιλέξτε ένα σχήμα κοντά στο φυσικό σας, που θα αναδεικνύει το δικό σας βλέμμα και θα σας δώσει το δικό σας προσωπικό στυλ.

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Αν δεν ξέρετε από που να αρχίσετε μπορείτε να "καθαρίσετε" τις τρίχες που βρίσκονται πιο κοντά στα μάτια και αυτές που βρίσκονται ενδιάμεσα από τα φρύδια - πάνω από την μύτη. Ακόμα καλύτερα είναι να επισκεφθείτε έναν/μια ειδικό. Ξέρει πως να μετρήσει και να υπολογίσει βάσει του φυσικού σας φρυδιού και του σχήματος του προσώπου σας, που ακριβώς πρέπει να ξεκινούν και που να τελειώνουν τα φρύδια. Όπως επίσης και το που πρέπει να βρίσκεται η γωνία των φρυδιών.

Μην αφαιρείτε τις τρίχες που βρίσκονται πάνω από τα φρύδια, εκτός εάν πρόκειται για χνοώδεις τρίχες που βρίσκονται έξω από το περίγραμμα των φρυδιών και χαλούν το σχήμα του. Αν δεν μπορείτε να τις ξεχωρίσετε ή να τις διακρίνετε είναι καλύτερα να μην τις πειράξετε διότι μπορεί να χαλάσετε το σχήμα των φρυδιών σας.

Όχι, στο ψαλίδισμα των τριχών. Πολλές φορές επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν μακριές και ατίθασες τρίχες στα φρύδια, τις ψαλιδίζουν. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα οι τρίχες να γίνουν πιο σκληρές και πιο ατίθασες απ' ότι ήταν πριν. Είναι προτιμότερο να πάρετε ένα ειδικό βουρτσάκι και να δώσετε στις τρίχες την κατεύθυνση που θέλετε να πάρουν, παρά να τις ψαλιδίσετε. Αν δείτε ότι και πάλι δεν στρώνουν όπως θέλετε, τότε προμηθευτείτε και χρησιμοποιήστε μια διάφανη μάσκαρα.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το 10% των τριχών που αφαιρούνται δεν πρόκειται να ξαναβγούν. Πράγμα που σημαίνει ότι ένας λάθος χειρισμός και η αφαίρεση μια τρίχας που δεν έπρεπε, μπορεί να σας κοστίσει, δημιουργώντας κενά στο φρύδι. Για να καλύψετε αυτά τα κενά θα πρέπει να βάψετε τα φρύδια σας με ένα μολύβι φρυδιών.




Τέλος να ευχαριστήσω την Γιώτα, φίλη μου και μοντέλο της φωτογραφίας, που μου επέτρεψε να ανεβάσω την συγκεκριμένη φώτο!


1 σχόλιο:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.