Πως να επιλέξεις την κρέμα ημέρας σου


Σήμερα θα μιλήσουμε για την κρέμα του προσώπου σου. Και πιο συγκεκριμένα για το τι πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου ώστε να κάνεις μία σωστή επιλογή.
Πρώτα απ' όλα πρέπει να σου πω ότι οι κρέμες χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση την χρήση τους, τα ενεργά συστατικά τους, την υφή τους και άλλες κατηγορίες οι οποίες θεωρώ πως πληροφοριακά θα
σου φανούν άχρηστες. Γι' αυτόν τον λόγο λοιπόν αλλά και για να σε διευκολύνω να βρεις την ιδανική κρέμα για σένα, έχω χωρίσει τις κρέμες με βάση την συσκευασία τους, την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται και φυσικά τον τύπο του δέρματος.
Έτσι λοιπόν έχουμε....

Κρέμα σε βαζάκι vs. κρέμα σε σωληνάριο. Είμαι σίγουρη πως δεν γνωρίζεις για ποιο λόγο κάποιες κρέμες βρίσκονται σε σωληνάριο κι άλλες σε βαζάκι. Ίσως πιστεύεις πως αυτό γίνεται καθαρά για πρακτικούς λόγους όμως αυτό, δεν ισχύει καθόλου. Ο λόγος είναι άλλος και σίγουρα δεν πάει το μυαλό σου. Μέσα στις κρέμες περιέχονται συστατικά τα οποία είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Για παράδειγμα ορισμένες βιταμίνες οξειδώνονται με τον αέρα (οξυγόνο) κι άλλες πάλι είναι φωτοευαίσθητες. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως, αν αυτή η κρέμα μπει μέσα σε βαζάκι, αυτά τα συστατικά θα χάσουν την δράση τους. Έτσι αυτή η κρέμα βρίσκεται μέσα σε σωληνάριο όπου δεν επηρεάζεται από το φως και τον αέρα.

Κρέμα ημέρας ή 24ώρη. Λοιπόν εδώ πρέπει να σου πω πως η ονομασία είναι καθαρά θέμα marketing. Εν' ολίγοις, πως θα πουλήσουμε μία κρέμα για όλες τις ώρες και μία κρέμα μόνο για το πρωί; Στην πραγματικότητα και τις δύο μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις όλες τις ώρες της ημέρας αφού είναι ενυδατικές. Για την βραδινή κρέμα θα μάθεις παρακάτω.

Κρέμα με βάση την ηλικία σου ή τον τύπο του δέρματος σου;  Λοιπόν εδώ παίζουν δύο σενάρια, το ένα αφορά την κρέμα νυχτός και το άλλο την ηλικία σου. Με πολύ απλά λόγια θα σου πω το εξής. Αν έχεις ένα λιπαρό δέρμα (ασχέτα με την ηλικία σου) πάντα μα πάντα πρέπει να επιλέγεις την κρέμα σου βάση του τύπου της επιδερμίδας σου και όχι βάση της ηλικίας σου. Κι αυτό γιατί η κρέμες που απευθύνοντια σε γυναίκες μιας Α ηλικίας είναι περισσότερο λιπαρές και τα ενεργά συστατικά τους είναι κυρίως αντιρυτιδικά και συσφικτικά. Όμως το λιπαρό δέρμα, όπως έχουμε ξαναπεί και εδώ, ΔΕΝ κάνει ρυτίδες.

Συμπέρασμα
Επέλεξε την κρέμα σου με βάση τον τύπο του δέρματος σου και όχι με βάση την ηλικία σου, αφού αυτά τα δύο μπορεί να μην συμβαδίζουν.
Μην πέφτεις στην παγίδα του marketing π.χ. έχω ακούσει πωλήτρια σε κατάστημα καλλυντικών να προσπαθεί να πουλήσει κρέμα ημέρας για το πρωί και κρέμα 24ώρη για το βράδυ σε κοριτσάκι 21 ετών το οποίο μάλιστα είχε και ακμή! Αν νομίζεις ότι δεν πήρα θέση εκείνη την στιγμή, κάνεις λάθος.
Τέλος στο βαζάκι μπαίνουν οι κρέμες που έχουν σταθεροποιητικούς παράγοντες ώστε τα συστατικά τους να μην αλλοιώνονται με το φως και τον αέρα. Έτσι οι κρέμες που λόγω σύστασης είναι πιο ευαίσθητες στους εξωτερικούς παράγοντες βρίσκονται μέσα σε σωληνάρια.

P.S.: Αύριο λήγει ο διαγωνισμός για την Aloe BB creme SPF20. Μην καθυστερείς, Πάρε μέρος τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.