Νυφικό μακιγιάζ: Γιατί είναι τόσο ακριβό;



Σίγουρα όλες οι γυναίκες, όταν έρχεται η ώρα να παντρευτούν,  θέλουν να έχουν μία εκθαμβωτική εμφάνιση.
Έτσι, προσπαθώντας να αποφασίσουν για το μακιγιάζ, αναρωτιούνται...
"Ποιόν επαγγελματία να διαλέξω;"
"Γιατί να πληρώσω τόσα για ένα μακιγιάζ;"
"Τι καλύτερο θα κάνει από μένα; Δύο σκιές και ένα κραγιόν θα μου βάλει..."
"Εγώ δεν βάφομαι σχεδόν ποτέ. Και όταν βάφομαι, βάζω μία σκιά ή μόνο μάσκαρα. Γιατί να πληρώσω για κάτι που μπορεί να μην μου αρέσει τελικά;"
...και άλλα πολλά που βασανίζουν την σκέψη πολλών γυναικών.

Το γεγονός ότι όλες οι γυναίκες λίγο πολύ βαφόμαστε, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνουμε με τον σωστό τρόπο και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μας κολακεύει.
Ειδικά το νυφικό μακιγιάζ, μπορεί να αποθεώσει μία νύφη ή να την χαντακώσει.

Αυτό που συμβαίνει τις περισσότερες φορές, είναι ότι οι μέλλουσες νυφούλες έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο και κάποιες φορές και χρήμα, για να βρουν το κατάλληλο νυφικό, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ κλπ. Όταν όμως έρχεται η ώρα για τα μαλλιά και το μακιγιάζ, εκεί προσπαθούν να "κόψουν" ό,τι και όσο μπορούν!
Ξοδεύουν πολλά χρήματα για τα παπούτσια, τα οποία δεν τα βλέπει σχεδόν κανείς - εκτός αν το νυφικό είναι μίνι- ενώ το πρόσωπο είναι που θα φαίνεται παντού. Σε φωτογραφίες και βίντεο που μένουν για μια ζωή.


Πως να οργανωθείτε

Προτού αποφασίσετε, κάντε μία έρευνα αγοράς. Σίγουρα, θα βρείτε και πολύ φθηνούς αλλά και πολύ ακριβούς επαγγελματίες. Και στις δύο περιπτώσεις  πρέπει να το σκεφτείτε δύο και τρεις φορές πριν από την τελική σας απόφαση.
Αποφασίστε αν θέλετε να σας βάψει αισθητικός, makeup artist ή κομμωτής/τρια με γνώσεις μακιγιάζ. Έχει τεράστια διαφορά!
Δείτε δουλειές του επαγγελματία και βεβαιωθείτε ότι είναι δικές του και όχι κάποιου άλλου (συνηθίζεται πολύ η "κλοπή" τελευταία).
Κάντε τουλάχιστον ένα δοκιμαστικό!
Ρωτήστε για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν και για την εμπειρία που έχει στον χώρο.
Άλλη δουλειά θα δείτε από κάποιον που μόλις τελείωσε την σχολή και άλλη από κάποιον που έχει εμπειρία χρόνων στο αντικείμενο.
Επίσης, ρωτήστε για την σχολή και τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει.
Το μακιγιάζ, όπως και η κομμωτική, είναι τέχνη!
Αυτό σημαίνει πως η τέχνη πρέπει να πληρώνεται, τόσο από τον επαγγελματία ώστε να την μάθει όσο και από αυτόν που θα θελήσει να αποκτήσει το αποτέλεσμά της.

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε και ενδεχομένως να μην έχετε σκεφτεί, είναι ότι το νυφικό μακιγιάζ είναι ένα μακιγιάζ 3 σε 1. Δηλαδή, 3 τεχνικές εφαρμοσμένες σε ένα πρόσωπο.
Είναι μακιγιάζ βίντεο, φωτογράφησης και live εμφάνισης. Δεν πρέπει να είναι πολύ βαρύ γιατί θα φαίνεται λες και φοράτε στόκο στο πρόσωπο, αλλά όχι και πολύ ελαφρύ ώστε να υπάρχει η απαραίτητη κάλυψη των ατελειών. Τα προϊόντα πρέπει να είναι επαγγελματικά και High Definition, να έχουν μεγάλη διάρκεια και φυσικά να είναι αδιάβροχα.
Μην ξεχνάμε ότι είναι μία πολύ σημαντική μέρα στη ζωής μιας γυναίκας και πρέπει να βγει ασπροπρόσωπη!


Να θυμάστε
  • Σε ένα νυφικό μακιγιάζ δεν μακιγιάρονται μόνο το πρόσωπο και ο λαιμός αλλά και το σώμα.
  • Τα επαγγελματικά προϊόντα δεν πωλούνται σε καταστήματα καλλυντικών.
  • Κάθε επαγγελματίας κοστολογεί την εργασία του σύμφωνα με αυτό που πιστεύει ότι αξίζει η δουλειά του. Αν παρ' όλα αυτά θεωρείτε την τιμή υπερτιμημένη, μπορείτε να διαλέξετε κάποιον άλλον επαγγελματία.
  • Βρείτε τον ιδανικό επαγγελματία για εσάς και κάντε τις απαραίτητες πρόβες μέχρι να βρείτε το μακιγιάζ που σας κάνει να αισθάνεστε μοναδική.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο επαγγελματίας έχει καταλάβει ακριβώς τί είναι αυτό που του ζητάτε
  • Αφήστε τον επαγγελματία να εμπνευστεί και να σας προτείνει καινούρια πράγματα, μπορεί να εκπλαγείτε από την καλαίσθητη αισθητική και το αποτέλεσμα
  • Σε καμία περίπτωση μην πάρετε μαζί σας στις πρόβες την μαμά σας, την αδελφή σας, την φίλη σας για να σας πουν την γνώμη τους. Σίγουρα δεν έχετε το ίδιο γούστο και φυσικά αλλιώς σας βλέπουν εκείνες μέσα από τα μάτια τους, αλλιώς ο επαγγελματίας και αλλιώς εσείς οι ίδιες. Οπότε το πιο πιθανό είναι, είτε να μπερδευτείτε ή τελικά να επηρεασθείτε και να διαλέξετε κάτι που δεν είστε εσείς!
  • Επίσης, το νυφικό μακιγιάζ δεν πάει με τις τάσεις της μόδας αλλά με το στυλ του νυφικού και την αίσθηση που θέλετε να δημιουργήσετε σε αυτούς που σας βλέπουν
  • Τέλος, μην ξεχνάτε, να χαμογελάτε! Η πιο όμορφη νύφη είναι αυτή που χαμογελά από ευτυχία!
Αν βρήκατε το άρθρο μου χρήσιμο, μοιραστείτε το στα social media!
Επίσης, θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας, αν έχετε να προσθέσετε κάτι από την εμπειρία σας!

Φιλιά πολλά και να χαμογελάτε!
💋💋💋

2 σχόλια:

  1. τον Απριλιο παντρευω το γιο μου.εχω ηδη κλεισει μακιγιερ αλλα τωρα τελευταια υποφερω απο αλλεργια στα ματια.οτι προιον εχω χρησιμοποιησει μου δημιουργει προβλημα.τι να του ζητησω να προσεξει;.σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό, εύχομαι να σου ζήσουν!
      Αν γνωρίζεις σε ποιο συστατικό έχεις αλλεργία, καλό θα ήταν να ενημερώσεις τον/ην μακιγιέρ/ιέζ, ώστε να μην περιέχεται το συγκεκριμένο συστατικό στα προϊόντα του/ης.
      Αν πάλι δεν γνωρίζεις σε ποιο συστατικό έχεις αλλεργία, θα σου πρότεινα να ζητήσεις από τον επαγγελματία να σου βάλει λίγο κονσίλερ, σκιά, μάσκαρα κλπ. δοκιμαστικά στο ένα μάτι, μερικές μέρες πριν.
      Έτσι, θα μπορέσεις να βεβαιωθείς για τα προϊόντα και αν τελικά έχεις αλλεργία σε αυτά ή όχι.
      Συνήθως, οι επαγγελματίες χρησιμοποιούμαι υποαλλεργικά προϊόντα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος δεν μπορεί να έχει αλλεργία και σε αυτά.
      Γι'αυτο καλό είναι να κάνεις ένα μικρό δοκιμαστικό τεστ μαζί με τον επαγγελματία, ώστε να μπορέσει να βρει τα κατάλληλα προϊόντα για σένα.
      Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, ελπίζω να σε βοήθησα. :)

      Διαγραφή

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.