Νυφικό μακιγιάζ: Τι να διαλέξω και ποια λάθη να αποφύγω

 

Την ημέρα του γάμου της κάθε γυναίκα θέλει να λάμπει. Να είναι πιο όμορφη από κάθε άλλη φορά.
Κάποιες γυναίκες θέλουν έναν παραμυθένιο γάμο κι άλλες πάλι κάτι απλό, μακρυά από τον πολύ κόσμο.
Σε κάθε περίπτωση οι γυναίκες προετοιμάζονται για την μεγάλη μέρα, μήνες πριν.
Έτσι, στόχος του σημερινού post είναι το νυφικό μακιγιάζ, τι να επιλέξεις και τι όχι, για αυτή την χαρούμενη μέρα.

  1. Το νυφικό μακιγιάζ δεν συμβαδίζει με την μόδα. Ξέχνα το τι προστάζει η μόδα! Η νύφη (και κάθε νύφη) προσαρμόζει τα πάντα βάση του στυλ και την εντύπωση που θέλει να δώσει την ημέρα του γάμου της. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να διαλέξεις το στυλ. Θέλεις κάτι vintage ή κάτι ρομαντικό; Κάτι πιο μοντέρνο ή κάτι κλασσικό; 
  2. Το μακιγιάζ συμβαδίζει με το νυφικό. Αν το νυφικό σου είναι ρομαντικό τότε και το μακιγιάζ σου θα πρέπει να είναι ρομαντικό. Δεν μπορεί να θέλεις να κάνεις ένα μακιγιάζ π.χ. με έντονο κόκκινο κραγιόν!
  3. Μην μείνεις στα συνηθισμένα. Οι γυναίκες συνηθίζουμε να φοράμε συγκεκριμένα χρώματα που πιστεύουμε ότι μας ταιριάζουν και φοβόμαστε να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο. Αν είναι να έχεις το ίδιο μακιγιάζ με αυτό που κάνεις μόνη σου κάθε μέρα, τότε ποιος ο λόγος να καλέσεις έναν επαγγελματία να σε μακιγιάρει; Πειραματίσου και μην φοβάσαι να δοκιμάσεις καινούρια χρώματα, υφές κλπ. Άλλωστε γι' αυτό το λόγο γίνεται το δοκιμαστικό πριν το τελικό μακιγιάζ.
  4. Μην ακούς κανέναν παρά μόνο αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Αν εσένα σου αρέσει αυτό που βλέπεις στο δοκιμαστικό μακιγιάζ, μην πάρεις κανενός την γνώμη. Πολλές φορές (μου έχει τύχει γι' αυτο και το αναφέρω) ο περίγυρος της νύφης, την γεμίζει με ανασφάλειες. Γιατί το χρώμα μπορεί να είναι μουντό, γιατί το ρουζ είναι λίγο ή πολύ, γιατί δεν αρέσει σε όλους το καφέ σαν χρώμα, γιατί.... γιατί.... γιατί..... Αν εσένα σου αρέσει αυτό που βλέπεις, τότε δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
  5. Επίσης, οι περισσότερες νύφες θέλουν κάτι "φυσικό". Προσδιόρισε στον επαγγελματία τι εννοείς φυσικό.... Κανένας makeup artist δεν θα σου κάνει face painting για να μοιάζεις με γοργόνα ή εξωγήινο. Νομίζω πως αυτό είναι απολύτως λογικό και κατανοητό. Όμως, μπορεί να θέλεις οι σκιές στα μάτια να είναι σε φυσικούς-γήινους τόνους με έντονες βλεφαρίδες. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι ένα φυσικό μακιγιάζ, αφού οι έντονες βλεφαρίδες δεν είναι φυσικές. Αλλά ένα μακιγιάζ σε φυσικούς τόνους και πιο συγκεκριμένα, χρωματικούς τόνους.
  6. Κάνε το δοκιμαστικό σου το πρωί. Το φυσικό φως του ήλιου δεν αλλοιώνει τα χρώματα του μακιγιάζ όπως ο τεχνητός φωτισμός. Κάτι που μπορεί να φαίνεται πολύ σκούρο ή άχρωμο στο τεχνητό φως, στο φυσικό μπορεί να δείχνει πάρα πολύ ωραίο!
  7. Τέλος, να μην ξεχνάς να είσαι πάντα ο εαυτός σου! Ό,τι φόρεμα, μακιγιάζ και μαλλιά κι αν διαλέξεις, σημασία έχει να φαίνεσαι εσύ κι όχι μια αλλή ή κάτι που δεν είσαι!
Να θυμάσαι πως η πιο όμορφη νύφη είναι αυτή που χαμογελάει! 

Πάντα φιλικά,
Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.