D.I.Y.: Φτιάξε τονωτική λοσιόν για τον τύπο του δέρματός σου


DIY Make your own tonic lotion

Δεν θυμάμαι αν έχω αναφερθεί στο παρελθόν, για τον λόγο που χρησιμοποιούμε τις λοσιόν προσώπου. Σήμερα όμως θα σου δώσω ορισμένες συνταγές για να φτιάξεις την κατάλληλη λοσιόν για τον δικό σου τύπο δέρματος.


Ο λόγος που χρησιμοποιούμε τις λοσιόν προσώπου... βασικά είναι 2 οι λόγοι. Ο ένας είναι για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα από τις ακαθαρσίες και το γαλάκτωμα καθαρισμού που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως και ο άλλος είναι για την τόνωση της επιδερμίδας.

Έτσι λοιπόν κάθε φορά μετά από τον καθαρισμό της επιδερμίδας με το γαλάκτωμα, θα πρέπει να περνάς το πρόσωπό σου με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λοσιόν.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη για να την φτιάξεις στο σπίτι και θα χρειαστείς ελάχιστα και πολύ οικονομικά υλικά!



Κανονικό δέρμα: 
Φτιάξε ένα αφέψημα από τίλιο. Θα χρειαστείς 1 κουτ. του γλυκού τίλιο και 200 ml νερό. Μπορείς να αποθηκεύσεις τη λοσιόν σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Λιπαρό δέρμα:
Φτιάξε ένα αφέψημα από θυμάρι. Θα χρειαστείς 1 κουτ. του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι και 200 ml νερό. Αποθήκευσε την λοσιόν σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Ξηρό δέρμα:
Φτιάξε ένα αφέψημα από χαμομήλι ή βασιλικό. Θα χρειαστείς 1 κουτ. του γλυκού από το βότανο που θα επιλέξεις και 200 ml νερό. Το αφέψημα που θα σου περισσέψει, αποθήκευσε το στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Σημείωση: Τα παραπάνω βότανα απαγορεύεται να τα χρησιμοποιήσεις μόνο στην περίπτωση που γνωρίζεις πως έχεις αλλεργία σε αυτά.

P.S.: Έρχεται στις επόμενες μέρες, διαγωνισμός και ένα post για να φτιάξεις το δικό σου γαλάκτωμα καθαρισμού για το πρόσωπο. Μην το χάσεις!!!!!

Φιλιά πολλά Νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκη Γιαννουλίδου. Από το Blogger.